Tankvärda tankar att tänka om tankar

2010-03-11 | 23:11:45 | Allmänt

Tanke: förnuft, intellekt, intelligens, fantasi, förstånd, medvetande, inre syn. (källa, synonymlexikon)

Vi tänker omkring 65000 tankar per dygn. Allt i från att tända lampan på knappen när vi vaknar till vad vi ska äta, planering för dagen osv. ALLT vi gör startas med en tanke!

 

Vi tänker och reflekterar medvetet i ca 5% av alla de val vi gör. De resterande 95% av vad vi gör sker endast av de invanda tankemönster vi har, utan reflektion.

Våra tankar påverkar oss mycket mer än vad vi vet om och tror.

 

När vi ska skapa något, skapar vi det alltid i tanken först. Tex Vad ska jag laga för mat idag? Spagetti med köttfärssås. Vad behöver jag handla då? Osv. Vi får först en idé, en tanke en inre bild i vår tanke, som sedan blir till ett beslut, en handling.

 

Det finns ingen idrottsman eller kvinna som innan de utför sin prestation visualiserar ett misslyckande. Tvärt om, de visualiserar sin vinst på mållinjen redan på startlinjen. En tanke, som blir till ett beslut som går till handling.

 

Forskning om tankar, visar att tankar har en otroligt stor betydelse och inverkan på hur vi utformar våra liv. Det är hur vi uppfattar och tolkar information omkring oss som avgör vad vi tänker känner och gör. Hjärnan har svårt att skilja på den verkliga verkligheten om kring oss och våra föreställningar om verkligheten. Alltså blir vår föreställning till vår verklighet, därför har våra föreställningar, förväntningar och tankar en stor del i vad som kommer att hända. När vi tolkar en situation ger den upphov till olika känslor som blir avgörande i våra handlingar.

 

Vi har alltid 50% möjlighet att välja positiva tankar och 50% möjlighet att välja negativa tankar.

 

Tankens kraft är ett utav de starkaste verktyg vi har. När vi vi skapar det vi vill uppnå i tanken och sedan visualiserar det så skapas det sedan i verkligheten. Vi kan alltså skapa ett helt nytt liv med hjälp av tankens kraft. Det enda som kan hindra oss är den negativa tanken, ”det är omöjligt”. Därför är det så otroligt viktigt att tro på det vi gör. När något kommer till dig beror det på att du har dragit det till dig genom dina tankar.

När vi tänker att vi känner oss starka och uthålliga, vad är det då för tankar och känslor som fyller oss? Starka och uthålliga!

 

 

Kraft: Styrka, friskhet, livskraft, förmåga, verkan, effektivitet, själsförmögenheter, energi, magnetism. (Källa, synonymlexikon)

Forsättning följer..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback